Akçaabat Kemaliye Köyü Videosu

Trabzon Akçaabat Kemaliye Köyü Videosu sitemizde yerini almıştır. Kemaliye, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Kemaliye köyü kuruluşundan önce çevredeki 7 köyün genel adı olan Metinganiya olarak anılıyordu.

Kemaliye, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Kemaliye köyü kuruluşundan önce çevredeki 7 köyün genel adı olan Metinganiya olarak anılıyordu. Daha sonra bu köylerin ayrılması sonucu her birine yeni isimler verilmesi kararlaştırıldı. Kemaliye köyü konum itibarıyla Sertkaya,Kuruçam ve Arpacılı köylerinin ortasındadır.

Kemaliye köyü Akçaabat'taki diğer köylerle özellikle de Hıdırnebi yaylası eteklerinde bulunan Metinganiya köyleriyle aynı kültürel özelliklere ve geleneklere sahiptir.

Trabzon iline 26 km, Akçaabat ilçesine 13 km uzaklıktadır. Maloz adı verilen mezire olarak nitelendirilebilecek bölge Hıdırnebi yaylası ve köy arasındaki mevkidedir.Meraklıları için hiking sporu eğlenceli şekilde yerine getirilebilir. 

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köylünün ekonomisi genellikle tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Aynı zamanda mahalleden birçok akademisyen,işadamı,mühendis çıkmıştır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ,internet ve sabit telefon vardır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

AKÇAABAT VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar