Akçaabat Ağaçlı Köyü Videosu

Akçaabat Köyleri Arasında yer alan Ağaçlı köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Ağaçlı Köyü, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akçaabat Ağaçlı Köyü Resimleri ve akçaabat ağaçlı köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında akçaabat ağaçlı köyünde doğan biri var mı? Akçaabat Dğumlu Ünlüler Kimler?

Akçaabat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Akçaabat Trabzon Arası Kaç Km? Akçaabat Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Akçaabat Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Akçaabat Ağaçlı Köyü

Ağaçlı Köyü adının 1948 yılında yapılan bir ziyaret sonucunda neticelendiği ve ziyareti köye kımın yaptığı bilinmemektedir. köyün çevresini saran orman çeşitliliğinden dolayı bu ismin verildiği rivayet edilir. Köy nüfusu ; Abanoz, Altın, Çağlar, Şahin, Yılmaz, Bulut, Keskin, Karabulut, Çakır, Salih,Sarı,Şimşek, Taş, Sali, Arslan, Aydın, Ocak, soyadlarını taşımaktadır.

akcaabat-agacli-koyu-9.jpg

Mahalleye ait gelenek ve göreneklere baktığımızda ilk akla gelen yayla şenlikleridir. Bunların başında ise hıdırnebi, kuruçam, kaldırım yaylaları gelir. Diğer gelenek ve görenekler olarak düğünleri,asker uğurlamalarını gösterebiliriz. internet dünyasında yerini alamamıştır.

Trabzon iline 35 km, Akçaabat ilçesine 18 km uzaklıktadır. Yerleşim olarak Hıdırnebi kayasının yamaçlarında olup etrafı yüksek tepelerle çevrilidir. Bitki örtüsü fazla olup; gürgen,çam,kızılağaç,kestane ağaçları daha fazladır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ancak tarım ve hayvancılığın yetersiz olmasından dolayı mahalleden göç çok fazla olmuştur. Göçün önemli bir nedeni de gerekli devlet yardımlarını alamamaktır. Eğitim/okuma oranı yüksektir. Gurbet fazladır. Okuma imkanına sahip olanlar devlet memurluğunda çeşitli kademelerde bulunmaktadırlar. Ağaçlı Köyü nüfusuna kayıtlı olup; Eğitim-Öğretim,Maliye, Müftülük, Adliye/İcra müdürlükleri, Emniyet ve Tapu kadastro müdürlüklerinde görev yapan personel bulunmaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Dokdor ya da hemşire kısa aralıklar dışında bulunmamaktadır. Aile hekimi perşembe günleri mobil hizmet vermektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalttır.. Ağaçlı köyüne ulaşım, Aydın Köy ve Meşeli köylerinin sağlanmaktadır. Akççabat Meşeli, çilekli, karaçayır, AĞAÇLI, Aydınköy, Yavuzköy bağlantı grup yolu asfalttır. ve yapımı Erdoğan BAYRAKTAR tarafından tamamlanmıştır. Sabit telefon vardır. kodu:245....'dür.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar