Akçaabat Yeniköy Videosu

Trabzon Akçaabat Yeniköy Videosu sitemizde yerini almıştır. Yeniköy, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Salacık mahallesi ile geçmiş zamanlara bağlı bir husumetten dolayı bir kısım köylü farklı bir köy kurmuşturlar.

Yeniköy, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Salacık mahallesi ile geçmiş zamanlara bağlı bir husumetten dolayı bir kısım köylü farklı bir köy kurmuşturlar. Bu nedenle ismine yeni bir köy anlamına gelen Yeniköy denilmiştir.

Gelenek olarak her sene mahallede helva çekme isminde bir şenlik yapılır.Bu şenlikte tüm köy halkı bir araya gelir ve heyecan ve coşku ile bu geceler kutlanır. Trabzon iline 23 km, Akçaabat ilçesine 10 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar