Akçaabat Yıldızlı Beldesi Videosu

Trabzon Akçaabat Yıldızlı videosu sitemizde yerini almıştır. Yıldızlı, 1992 yılında kurulmuş; Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı belde.

Yıldızlı, 1992 yılında kurulmuş; Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı belde.

Yıldızlı; Akçaabat, Akyazı (Trabzon Merkez İlçe'ye bağlı) ve Derecik arasında yer almaktadır. Akçaabat-Trabzon karayolu da bu beldeden geçmektedir. Beldenin Karadeniz'e de kıyısı bulunmaktadır. Bağlı bulunduğu Akçaabat kent merkezine uzaklığı 6 kilometre olan Yıldızlı'nın, iki mahallesi bulunmaktadır. Bunlar: Merkez Mahalle ve Orta Mahelle'dir.[3] Bir heyelan set gölü olan Sera Gölü de Yıldızlı'da bulunmaktadır. 

Ayrıca bu göl ismini Yıldızlı'nın eski adı olan "Sera(sor)" dan (Not: Yıldızlı'nın eski adı Serasor olmakla birlikte, bu isim halk arasında "Sera" olarak bilinip; genelde "Sera" olarak kullanılmıştır.) almaktadır. Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin toplu konut projelerinden biri de Yıldızlı'da gerçekleştirilmiştir. Bu projeyle birlikte yapılan "Yıldızkent"[5] adlı yerleşkede, özellikle ulaşım konusunda çeşitli sorunlar yaşanmıştır.[6] Özellikle son yıllarda büyük bir gelişim içindedir.

Yeni yapılan Beşirli tünelinin ucu Yıldızlı'ya çıkmaktadır.

Büyükşehir ile mahalle statüsüne geçmiştir.Muhtarlığı Ufuk Can tarafından yapılmaktadır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar