Akçaabat Hıdırnebi Yaylası Videosu | Akçaabat Köyleri

Hıdırnebi Yaylası, Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı bir yayladır. Adını, "Hıdırnebi" isimli bir Çepni Türkmen Beyinden aldığı rivayet edilir.

Hıdırnebi Yaylası, Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı bir yayladır. Adını, "Hıdırnebi" isimli bir Çepni Türkmen Beyinden aldığı rivayet edilir.

Hıdırnebi kayasının arkasındaki tepe üzerine kurulmuştur. Yalanın 'ARGOLOS ÇİMENİ' denilen yerinde her yıl Temmuz ayının 20. günü (Orak 7 si) Hıdırnebi Derneği adı verilen büyük bir şenlik yapılır.

Yayla Şenlikleri Niçin Yapılır? Yayla Şenliklerinin Önemi

Genellikle Karadeniz bölgesinde yılın belirli dönemlerinde yaylalara çıkılır. Yurdun dört bir yanından o yöreye mensup insanlar yayla şenliklerine katılmak üzere gelirler. Genellikle kurban kesilir. O yöreye ait çalgılarına uygun oyunlar oynanır, halaylar çekilir. Aslında oyun ve halaydan maksat baharın gelişinin kutlanmasıdır. Yayla şenlikleri aslında baharın habercisidir. 

Yayla şenlikleri insanlar arasında birlik ve beraberlik duygusunun sağlanması adına çok önemlidir. Baharın gelişi hep beraber coşkuyla kutlanır.

Akçaabat Yaylaları yılın belirli dönemlerinde bu kutlamalara sahne olurlar. Diğer yaylaları da öğrenmek Akçaabat köyleri içinde yayla olanlar hangileri merak ediyorsanız Akçaabay yaylaları linkinden ulaşabilirsiniz.

hidirnebi-yaylasi-5.jpg

Hıdırnebi yaylasına öncelikle akçaabat köyleri içinde ağaçlı köyü sakinleri çıkar.  Ağaçlı Köyü, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akçaabat Ağaçlı Köyü Resimleri ve akçaabat ağaçlı köyü videosu na göz atmak isteyebilirsiniz.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar