Akçaabat Yeşilyurt Köyü Videosu

Trabzon Akçaabat Yeşilyurt Köyü Videosu sitemizde yerini almıştır. Yeşilyurt, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Köyün adı lahanadan gelmektedir. Önerilen adı Çevizli'dir. Cumhuriyet döneminde Yeşilyurt adını almıştır.

Yeşilyurt, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Köyün adı lahanadan gelmektedir. Önerilen adı Çevizli'dir. Cumhuriyet döneminde Yeşilyurt adını almıştır.

Köyün başlıca yaylaları Mile, Yeri, Boğuşlu ve Çayır yaylalarıdır. Geleneksel şenlikler Çayır yaylasında kutlanmaktadır. Taşhana mahallesinde eski tarihi kale bulunmaktadır. Eski köy evlerine de yer yer rastlanmaktadır.

Trabzon iline 26 km, Akçaabat ilçesine 13 km uzaklıktadır. Yeşilyurt, Özdemirci köyüne kadar asfalt ve yer yer stabilize yoldur. Doğuda Uğurlu, kuzeyde Akören, batıda Akdamar-Kirazlık, güneyde ise Koçlu köyleri arasında kalmaktadır. Karadeniz ikliminin özeliklerini taşıyan köy dik vadi içerisine konuşlanmıştır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılık ile yapmaktadır. Geçmiş yıllarda bilhassa tütün, mısır, fındık ve hayvancılık önde gelen geçim kaynakları iken günümüzde yerini fındığa bırakmıştır.

Köyde ilköğretim okulu vardır ama okul, öğrenci olmadığından kapalıdır. taşımalı eğitim yapılıyor. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol kısmen asfalt olup köyde özel şebekeler de bulunmaktadır. elektrik ve sabit telefon vardır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar