Akçaabat Şinik Beldesi Videosu

Trabzon Akçaabat Şinik Beldesi Videosu sitemizde yerini almıştır. Şinik, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. İsmi Osmanlı döneminden gelmektedir. Osmanlıca'da tahıl ölçeği anlamını taşır.

Şinik, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. İsmi Osmanlı döneminden gelmektedir. Osmanlıca'da tahıl ölçeği anlamını taşır.

Beldenin son başkanı Cemil Pehlevan'dır. Belde 2013 de Akçaabat Belediyesine bağlanmış olup hala Akçaabat belediyesi bünyesinde barınmaktadır. Nüfusu 2014 yılında yaklaşık olarak 812dir.

Belde,içerisinde 4 adet camii barındırmaktadır. Trabzon il merkezine 18 km, Akçaabat ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Beldenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca beldenin il merkezi ve Akçaabat'a olan yakınlığı dolayısıyla belde halkının bir kısmı da esnaflıkla ve ticaretle uğraşmaktadır.

Beldede, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Beldede ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup Beldede elektrik ve sabit telefon vardır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar