Çelebi Karaağaç Köyü

Çelebi Karaağaç Köyü

Karaağaç Köyü haberleri, Çelebi Karaağaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaağaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Karaağaç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çelebi Karaağaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaağaç köyü son dakika gelişmeleri, Karaağaç köyüne özgü yemekler, Çelebi Karaağaç köyünün tarihi, Karaağaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaağaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaağaç, Kırıkkale ilinin Çelebi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaağaç Köyü Resimleri ve Karaağaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çelebi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çelebi Kırıkkale Arası Kaç Km? Çelebi Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Çelebi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Çelebi Karaağaç Köyünde doğan biri var mı? Çelebi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaağaç,Kırıkkale ilinin Çelebi ilçesine bağlı bir köydür.

Adını ilk yerleşim dönemlerinde bölgeyi kaplayan karaağaçlardanalmaktadır. Köyün arazisi kuru tarıma müsait olup, buğday, arpagibi ürünler yetiştirilmektedir. Sulu tarım gelişmemiştir. Köyde okullaşma oranı yüksektir. Köy nüfusunun %60'tan fazlası öğretmenlik yapmaktadır.

Köyün tarlalarında ağırlıklı olarak buğday yetiştirilmektedir. Nohut, ayçekirdeği, mercimek, vb. ürünler de tarlaların nadasa bırakılmadığı dönemlerde bir alternatif ürün olarak ekilmektedir. Yerleşim yeri olarak bir dere yatağı seçilmiştir. Bu tercihin sebebinin soğuklardan korunmak olduğu tahmin edilmektedir. Yörenin iklimi tipik İç Anadolu iklimidir, kışları ayaz serttir, kış erken gelir.

Köyün eski medeniyetler zamanında da yerleşim merkezi olduğu bilinmektedir. Yakın zamanlara kadar çıkan çanak çömlek parçaları ve benzeri ev eşyaları bu iddiayı desteklemektedir. Çelebi dağının eteklerine dayanan arazilerden İpek Yolu'nun geçtiği bilinmektedir.

Köye ilk olarak Ayan Dede'nin geldiği bilinir. Zamanla Kuzucular, Babadağlar, Saramarlılar (Kıymazlar) köye yerleşmişlerdir. Ayrıca Avcı, Atalay, Aygör, Özyurt, Gökalp, Öztürk, Erdoğan, Esen, Sözeri, Ulusoy, Doğan, Ünver soyisimleri bulunur. Köyün geçmişinde kabileler arası anlaşmazlık neticesi kan davaları yaşanmış, fakat zamanla eğitim seviyesi yükselen genç nesil barış içinde yaşamayı öğrenmiş ve uygulamış, geçmişte yaşananlar ise bir kötü anı olarak kalmıştır. Eğitim seviyesi gerçekten ilginç bir şekilde yüksektir . 1965-80 arası dönemde köyden yetişen gençlerin tamamına yakını öğretmen okulu ve benzeri eğitim kurumlarında okumuşlar ve meslek hayatına atılmışlardır.Köy, adını, yerleşim yerini kaplayan karaağaçlardan alınmıştır. Zamanla karaağaçlar kurumuştur. Telsiz ve Televizyon yayıncılığının yaygınlaşmasıyla, karaağaçlar kurumaya başlamıştır.Kırıkkale iline 60, Çelebi ilçesine 2 Km. uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.