Hanak Yamaçyolu Köyü

Hanak Yamaçyolu Köyü

Yamaçyolu Köyü haberleri, Hanak Yamaçyolu Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yamaçyolu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Yamaçyolu Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Hanak Yamaçyolu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yamaçyolu köyü son dakika gelişmeleri, Yamaçyolu köyüne özgü yemekler, Hanak Yamaçyolu köyünün tarihi, Yamaçyolu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yamaçyolu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yamaçyolu , Ardahan ilinin Hanak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yamaçyolu  Köyü Resimleri ve Yamaçyolu  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hanak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hanak Ardahan Arası Kaç Km? Hanak Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Hanak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Yamaçyolu  Köyünde doğan biri var mı? Hanak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yamaçyolu , Ardahan ilinin Hanak ilçesine bağlı bir köydür.  

1069 yılında Sultan Alparslan'ın bu bölgede çetin bir fırtınaya yakalanmasından söz edilmektedir ki bu tarih halk arasında Camuşkıran Fırtınası (18 Nisan) olarak bilinmektedir. Köyün ismi esasen Vardosani olup Gürcüce Çiçek Bahçesi anlamına gelmektedir. Geçmişte 150 haneye kadar çıkan köy nüfusu, 2008 yılı itibarıyla 25-30 haneye (200 kişi civarı) kadar düşmüştür.TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Geleneklerine sahiptirler. Akrabalık bağları güçlüdür. Kültürü Ahıska, Şavşat ve Karadeniz'e yakınlığından dolayı doğu Karadeniz kültürüne çok benzemektedir. Konuşma dili olarak yakındır. Köydeki bazı aileler Ahıska Türkleri göç etmişlerdir. Ünlü yemekleri; hinkal, kesme aşı, karnicirıh, kesme makarlaması, bişi, mafiş, feselli, katmer, mantı, cadı gevreği, hasuta, kuymak, cincar çorbası, peynir eritmesi (mıhlama), çeçil, kımi turşusu, deri peyniri (tulum), süzme, tereyağı, kaymak, çemen gibi...
Ardahan iline 44 km, Hanak ilçesine 18 km uzaklıktadır. Dağlık alana kuruludur, orman mevcut değildir.Köyün iklimi karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kışlar çok sert geçer, yazlar kuraktır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Patates, buğday, arpa, yulaf, bezelye (külül), kuşburnu yetişmektedir.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır; ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.