Posof Aşıküzeyir Köyü

Posof Aşıküzeyir Köyü

Aşıküzeyir Köyü haberleri, Posof Aşıküzeyir Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aşıküzeyir köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Aşıküzeyir Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Posof Aşıküzeyir köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşıküzeyir köyü son dakika gelişmeleri, Aşıküzeyir köyüne özgü yemekler, Posof Aşıküzeyir köyünün tarihi, Aşıküzeyir köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşıküzeyir köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşıküzeyir , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşıküzeyir  Köyü Resimleri ve Aşıküzeyir  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Posof Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Posof Ardahan Arası Kaç Km? Posof Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Posof Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Aşıküzeyir  Köyünde doğan biri var mı? Posof Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşıküzeyir , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün etrafındaki harebelere bakılırsa köyün eski bir yerleşim yeri olduğu kesinlik kazanmaktadır. Bugünkü köy tahminen 1700'lü yıllarda Gürcistan'ın Ahıska şehrinden, Göle / Budaklı köyünden, Sivas'tan, gelen sülaleler köyü oluşturmuşlardır.
Eski adı Hevat'ı; batısındaki derenin çok hızlı akışından aldığı rivayet ediliyor. Aslında Khev (Dere) sözcüğünün, atmak mastarını almasından oluşan bir ad olduğu kanaat hakimdir. Kökeni "Kıpçakça"dır.
"Boşdere" adı ise; derenin ağaçsız oluşu sebebiyle verilmiştir.
Yeni adı "Aşıküzeyir" ise; badeli aşık "Aşık Üzeyir"'in bu köyde doğmasından kaynaklanmaktadır. AHISKA KIPÇAK TÜRKLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları güçlüdür.

Köyde ve köy dışında yaşayan halk geleneklerine son derece bağlıdır. Köy halkının kökeni Kıpçak Türk'üdür. Adından da anlaşılacağı gibi civarın en ünlü aşıklarından, Osmanlı Padişahı III. Selim'in divan şairi Aşık Üzeyir bu köyde yetişmiştir. Köyde yapılan başlıca yemekler khinkal, kete, kuymak, kelecoş, yoğurt çorbası, pişi ve bunlardan başka yöreye özgü pek çok yemek, çorba, hamur işi, börek ve tatlı türleri yapılmaktadır.Ardahan iline 85 km, Posof ilçesine 13 km uzaklıktadır.
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi artık var. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.