Posof Çambeli Köyü

Posof Çambeli Köyü

Çambeli Köyü haberleri, Posof Çambeli Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çambeli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Çambeli Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Posof Çambeli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çambeli köyü son dakika gelişmeleri, Çambeli köyüne özgü yemekler, Posof Çambeli köyünün tarihi, Çambeli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çambeli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çambeli , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çambeli  Köyü Resimleri ve Çambeli  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Posof Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Posof Ardahan Arası Kaç Km? Posof Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Posof Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Çambeli  Köyünde doğan biri var mı? Posof Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çambeli , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür.  

Çambeli köyünün kuruluş tarihi 1800'lü yıllarıdır. O dönemde şu anki köyün bulunduğu yer orman alanıdır. Avlanmaya çıkan üç avcı iyice yorulurlar ve şu an köyün eski çeşmesi olan kaynak suyuna gelirler oturur, dinlenirler, yemeklerini yerler, su içerler ve bu su hoşlarına gider. İçlerinden birisi derki burası çok güzel ben burada ev yapacağım. İkinci arkadaşı da buna uyar, üçüncü arkadaşları ise burası çok ormanlık yabani hayvan çok olur, ayrıca bu var iken burası uğrak yeri olur, haydut ve yankesicilerin uğrak yeri olur der ve vazgeçer. Kalan iki arkadaş ev yapar ailelerini getirirler ve köyün kuruluşu başlar. İlk önce köy iki sülaledir. Daha sonraları bir sülale Arabistan'dan, bir sülale şimdiki Aşıkzülali(Suskap)'tan, ve şu anki köy oluşur. Köy Kars'la beraber 43 yıl Rus işgalinde kalır ve birçok şehit verir. İşgalden sonra Halit Paşa komutasındaki Türk ordusu sayesinde kurtarılmış olur. Ana vatana katılır. İşgal sırasında Gürcü'lerin işgali altındadır.Eski adı Sagre; isminin nereden geldiği tam olarak bilinmemekle birlikte, rivayete göre burada yaşayan eski ailelerin çoğunun sağır olmasından dolayı, "sağırların köyü" deyimi zamanla Sagre’ye dönüşmüştür. Bilgisi yanlış olmakla birlikte bu bilgileri verenler birazcık tarihi araştırmış olsalar "segre" isminin "sağırdan" değil bölgede 3 asırlık bir zaman diliminde hüküm süren "Atabeylerden Sağrisin" yeri olduğunu görürlerdi.
Yeni adı Çambeli ise, köyü çevreleyen çam ağaçlarının bolluğundan dolayı verilmiştir.Köyün ekonomisi tarım,arıcılık ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır.Köyün içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve saglık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefonun yanı sıra gsm operatörlerinin hepsi çekim alanına sahiptir.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.